Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

В какъв лукс и охолство живее жената на арестуван за незаконен бизнес с нелегални фабрики за цигари

Видяна: 31680 пъти

Въпреки че в България бизнесът бе нокаутиран от COVID-19, някои не само не усетиха сътресения, но дори натрупаха пачки и взеха да си купуват лъскави коли и да кръжат на скъпи екскурзии из Обединените арабски емирства.
Охолен и лъскав живот демонстрират гравитиращите около скандалния украинския така наречен бизнесмен Вячеслав Бурма, чието име се разследва за участие в цигарената мафия. Свидетелство за това са снимките, които те си пускат в социалните мрежи, хвалейки се неописуем лукс, докато останалите се свиват заради пандемията.
Половинката на Вячеслав Бурма не крие в какво охолство живее. Даниела Попова Бурма държи да го сподели със всички, публикувайки снимки в профила си от различни луксозни дестинации, където си е карала лайф из лайф.
В пандемичната година тя се е разходила из Обединените арабски емирства и Тайланд. Поне това сама е обявила публично, качвайки снимки от екзотичните места в профила си.
Един "работник" на Бурма пък е успял да спести от заплатата си и да си купи супер лъскаво БМВ, последен писък на модата. С гордост се пъчи с придобивката си по време на криза в профила си във фейсбук.
Дейността на фирмата „Таби ДВ“ ООД на 49-годишния украинец Вячеслав Бурма е свързана с търговия и рециклиране на машини за тютюнопроизводство и цигарени изделия. Регистрирана е в края на август 2018 година, но дейността и започва през 2019. Само за една година оборотите, който минават през дружеството, са внушителни – близо 3,7 млн. лева, според публикувания ГФО.
В компанията работят 29 служители към септември 2020 година. Уставният капитал, с който е основана фирмата „Таби ДВ“ ООД е 10 010 лева, а адресът за кореспонденция и управление е в Пловдив на ул. „Борис Шивачев“ 12. До преди броени седмици обаче, депозираният уставен капитал на фирмата е бил едва 10 лева, като едва на 25 февруари той е увеличен с 10 хил. лева.
В дружеството собственици са самия Вячеслав Бурма с 4505 акции, както и съпругата му Даниела Любомирова Бурма с 5005 акции. Освен тях в „Таби ДВ“ има още двама миноритарни съдружници - Олександр Ковальов и София Ефименко, които общо държат 500 акции и също са украински граждани. Любопитно е че новите акционери са влезли във фирмата на 21 март, тази година, като Вячеслав Бурма е отстъпил 500 от своите акции на сънародниците си.
Полицията в Пловдив арестува Бурма по съмнения за участие в цигарената мафия. Все още правят експертизи на задържаната в халетата на "Таби" техника. Проверките са назначени от прокуратурата, като досега акцията не е била оповестявана.
Предполага се, че дейността на фирмата е служила за прикритие на оборудване на незаконни фабрики за производство на цигари в България. Незаконните обекти бълвали изделия за милиони, ощетяван с много пари е държавният бюджет.
Открити и конфискувани са около 35 машини за производство и преработка на тютюн и цигарени изделия, както и много части и агрегати за машините.
сн. фейсбук

Публикувана на
17 Април 2021 година