Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Откриха площадка за кучета в „Тракия“

Видяна: 11468 пъти

Десетки жители на ЖР „Тракия” се събраха днес в Парка на репресираните, за да отбележат откриването на обновената площадка за разходка на домашни кучета. Заедно със своите любимци те превърнаха в празник днешния съботен ден.
Кметът на района Костадин Димитров обясни, че съществуващата площадка е изместена заради изграждането на новата база на детско-юношеската школа ПФК „Локомотив“. Съоръжението е обновено и вече съдържа две площадки – за разходка на малки и на големи кучета. Проведени са разговори с много от гражданите, които водят тук своите любимци, като под внимание са взети и техните препоръки.
„Предстои да монтираме пейки, да поставим още кошчета и навес по желание на стопаните, които ползват мястото. Отправям апел да пазим новата придобивка“, заяви той. На територията на „Тракия“ има 5 площадки за раходка на домашни кучета, като всички са изградени с подкрепата на дарители. Спомоществувател на съоръжението в Парка на репресираните е „Луксари Ливинг“.
Днес гражданите отпразнуваха новата придобивка заедно с много обич към най-добрите приятели на човека. Това стана със специалното участие на треньора Галя Конзова, която показа нови върхове във възпитанието на кучета. А от „Рушки“ осигуриха лакомства за всички четириноги.

Публикувана на
17 Април 2021 година