Новина от категория Бг клюки
Архив на публикациите

Софи Маринова имала бедно детство

Видяна: 29951 пъти

Софи Маринова е имала изключително бедно детство, узна HotArena. Ромската перла е най-малкото дете на родителите си и е единствената им дъщеря. Софка има общо четирима братя, а мечтата на татко й е в къщата най-сетне да дойде момиче. Затова с жена му не спират с опитите за щерка, докато на бял свят не се появява певицата. Родена е в София и е кръстена на столицата. Многочленното семейство обаче живее в Етрополе.
Прехраната на пет деца е трудна за родителите, които едва смогват да ги отгледат. В града разказват, че в началото обитават бунгало. А когато поотрасва малко, пратена е в пансион в село Брусен. Там учи до 8 клас, като се прибира у дома само за почивните дни. "Всяка сряда ни водеха на кино вечер в пансиона, но трябваше да си платиш 30 стотинки вход", разказва Софка. Само че семейството няма никакви средства и не дава джобни на момичето. Затова тя започнала да ходи при бабите и дядовците в селото и да им помага в селската работа - да им обръща градините. За отплата й дават или по някоя круша или стотинки. Така от къща на къща Софи събирала достатъчно стотинки за билет.
Още в пансиона проявява гласовите си способности. След като се завръща да живее в Етрополе, из града се разчува, че има невероятен глас. В десети клас е, когато в дома им идва оркестър да я иска за певица. Таткото Марин бурно изригва - единствената му дъщеря трябва да завърши образованието си. Майка й обаче я подкрепя и успява да убеди и мъжа си.
Родителите й не само я подкрепят в музиката, но и никога не се месят в личния й живот. Като тийнейджърка я харесал ром от заможен род и отипъл да иска ръката й. Таткото Марин обаче заявил, че в неговата къща всеки сам решава за кого да се омъжи, пише Галерия.

Публикувана на
15 Април 2021 година