Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Бойко Борисов отказа да е депутат, напомни, че и в Учиндол победил

Видяна: 22082 пъти

„Днес подадох заявление до Централната избирателна комисия (ЦИК) и се отказах от мястото си като народен представител и в двата многомандатни района, от които бях избран, въпреки че спечелих лидерските двубой. Като министър-председател не съм имал имунитет и сега не ми е нужен“, това извънредно обяви Бойко Борисов.
„ГЕРБ спечели изборите в 24 от 31 района, а опонентите ни в по 3, 2 и 1. Изборите се провеждат, за да се направи правителство и да има стабилно управление, за да може това, което политиците говорят, да го изпълняват. Нека да се уважаваме - зад всеки един политик стоят гласовете на много хора. Призивът ми е да не се обиждат избирателите – всички сме български граждани“, каза той.
Преди това посети Рилския манастир. Там пак коментира резултатите от изборите:
„Не викай Дявола. Нека уважаваме всеки български избирател. Нас ни наричаха „срутище“, а тези, които се срутиха … с тези обиди до там се докараха. Вече прекаляват със заплахите си и заради това напуснах депутатските заплати или каквото искат и на първо място се отказах от имунитета си. Спечелих лидерски дебат и с Нинова, Иванов, Трифонов. Навсякъде ги победих. И в селото на президента Радев, и в Плевенско, Учиндол и в Банкя сме първи. Имаше една приказка „Те не го иска пъдар на село, той иска кмет на града да стане“, това също е много показателно за тези хора!“. /блиц

Публикувана на
08 Април 2021 година