Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

3-годишният Криси гасне, помогнете!!!

Видяна: 10858 пъти

3-годишният Кристиян от Разград води героична битка с коварното онкологично заболяване невробластом. В началото на 2020 година баща му открива образувание от лявата страна над ключицата на детето. След преглед лекарите му казват, че е нормално да има такива възли, които вероятно са следствие от настинка и че детето ще се оправи. Изписват му антибиотик за лечение на настинката и след 10-ина дни Криси, който тъкмо е започвал да говори по това време, усеща силни болки в корема. Родителите му започват отново да го водят по лекари в Разград, но лечението е без успех.
След 4 месеца родителите на Кристиян отиват във Варна, където след пълни изследвания и биопсия откриват образувание в дясната надбъбречна жлеза на детето.
На 7 май 2020 г. родителите чуват тежката диагноза: детето страда от онкологично заболяване невробластом.
Веднага започват осем курса на химиотерапия, по време на които Криси остава без коса, но продължава да е все така игрив и не спира да се усмихва на света.
В София му правят суспенсотерапия, но за съжаление детето получава инфекция и отново му назначават два агресивни курса на химиотерапия . В момента детето е на поддържаща терапия и спешно трябва да започне лечението си в Турция.
Трябват 50 000 евро, за да може Криси да бъде лекуван в най-добрата клиника в Турция. Предстои да се извърши нова диагностика и да се изготви нов план за лечение на детето. В зависимост от резултатите от диагностиката ще му бъде насрочена химиотерапия и трансплантация на костен мозък.
Сумата е непосилна за семейството на Кристиян и затова техни приятели организират дарителска кампания. „Молим всеки, който може да се включи и да помогне на малкия Криси да пребори това заболяване“, апелират близките му. /дарикнюз

Публикувана на
08 Април 2021 година