Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Бивш кмет на Раковски ще вдига цял град край парк „Лаута“

Видяна: 27000 пъти

Жилищен мегакомплекс, състоящ се от 60 сгради, ще изникне край парк "Лаута" до 6 г. С разгърнатата застроена площ от общо 355 000 кв.м той е напът да се превърне в най-големия в страната. „RеsidеntiаlPаrkPlоvdiv“ ще прилича на своеобразен „град в града“. Планиран е между бул. "Ocвoбoждeниe" - oт кръcтoвищeтo му c ул. „Княз Бoриc Първи", дo ул. "Пeньo Пeнeв" в район „Тракия“.
Комплексът ще е в близост до последното разширение на парк "Лаута". Теренът с площ 53 978 кв. м е собственост на "Ес Джи Инвест-1" ЕАД, свързано с бившия кмет на Раковски Иван Антонов. Пред "Марица" преди време той отказа да коментира дали инвестицията е свързана с петролния бос Георги Самуилов. Справка в ДАКСИ сочи, че Антонов е участвал в управлението на "Инса Ойл Холдинг" АД, макар в момента да не заема никаква длъжност там.
Модерната визия на миниградчето е разработка на екипа на RT consult, на арх. Радо Тодоров. Зад инвестицията стои водеща компания - новатори в създаването на концепции за затворени комплекси и ваканционни селища в столицата и по черноморските ни курорти.
В „Rеsidеntiаl Pаrk Plоvdiv“ жилищната среда се допълва от открит търговски център с магазини, ресторанти, заведения за бързо хранене, кафенета, сладкарници и банков клон. В обслужващите зони има детска градина, спортна зона за различни видове спорт, дори водни пространства с паркова зона, плюс обществени сгради със смесена функция.Множество подземни паркинги ще улесняват бъдещите обитатели. Проектът„Rеsidеntiаl Pаrk Plоvdiv“ е особено взискателен към доброто и функционално разпределение на жилищната площ: ателиета, едностайни, двустайни и тристайни апартаменти с квадратура от 55 до 190 кв.м. Партерните жилища разполагат със самостоятелни дворове, обособени с по-висока растителност за постигане на уединеност и спокойствие. /марица

Публикувана на
07 Април 2021 година