Новина от категория България
Архив на публикациите

Слави няма амбиция да става премиер

Видяна: 55040 пъти

Слави Трифонов няма амбициите да става премиер! Това разкритие направиха за "България Днес" от екипа на лидера на "Има такъв народ". Повод за коментара на говорителя на партията и областен координатор Катя Ряхова пред вестника е стартиралата в социалните мрежи подписка "Слави Трифонов - министър-председател на България". Акцията тече още преди "Има такъв народ" да се превърне от изборната нощ във втората политическа сила в страната, от тази позиция БСП, която не е виждала трето място на изборите от точно 20 години.
След огромния резултат, който Дългия взе на изборите, подписката набира нова сила и въпросът, който поставя, вече звучи съвсем сериозно.
Симпатизанти горещо подкрепят акцията, в която се включват все повече хора. Всички те искат именно лидерът на "Има такъв народ" да стане министър-председател на мястото на Бойко Борисов. За момента Слави не е показвал подобни амбиции, казват хора от формацията му.
За разочарование на избирателите на "Има такъв народ" Дългия няколко пъти е изразявал в ефира на телевизията си липсата на желание да седне в стола на настоящия премиер Бойко Борисов. "Господин Трифонов никога не е изказвал амбиции да бъде премиер. От ефира на вечерното си шоу той категорично и неколкократно е обявявал, че на този етап няма такива намерения", заяви пред "България Днес" говорителят на "Има такъв народ".
От партията не коментираха дали и след триумфалния резултат позицията на Трифонов не е променена, тъй като не желаят да дават козове в ръцете на опонентите си, но за момента няма индикации Слави да е променил мнението си. По думите на екипа на "Има такъв народ" е много рано да се коментират постове и привилегии, тъй като "никой от тях не е участвал на изборите с тази цел", а за да разгроми статуквото. Зам.-председателят Тошко Йорданов само благодари на всички, които са поискали промяна с гласа си в неделя, а партията не вижда причина да не отиде и на нови избори, ако в парламента не се получи управленска конфигурация.
Сметките сочат, че коалиция с хората на Мая Манолова и Христо Иванов няма нужното мнозинство. Затова отсега "Има такъв народ" обсъждат явяването си на нови избори. Очакванията сред хората на Слави са, че на евентуален извънреден вот те могат да получат дори още повече мандати от сегашните.

Публикувана на
06 Април 2021 година