Новина от категория България
Архив на публикациите

Коритаров почина след ваксиниране

Видяна: 601413 пъти

Журналистът Георги Коритаров, който почина рано тази сутрин на 61-годишна възраст, е бил диагностициран с Ковид-19. Той дори не е подозирал, че е заразен, тъй като само преди няколко седмиици е бил ваксиниран.
Вчера по обяд Коритаров е бил откаран по спешност в болница "Токуда", където е дал положителен PCR. Имал е и сърдечна недостатъчност и обща отпадналост.
Коритаров проявил симптоми вчера сутринта по време на ефир, съобщиха негови колеги. Трудно дишал, не можел да се изкашля, сърцето му прескачало. Завалял думите и едва довършил предаването си. Към обяд се влошил и почти припаднал в редакцията на телевизията. Веднага повикали линейка и го закарали в болница "Токуда". Именно там било установено, че журналистът е заразен с Ковид-19.
Георги Коритаров е бил ваксиниран с първа доза и предстояло тези дни да му поставят втора, казал самият той на началника си Георги Харизанов, когато се появили съмненията, че е заразен с коронавирус. Това е и причината той да не вярвал, че е имал Ковид-19. Не е ясно каква ваксина му е била поставена, но негови колеги смятат, че е била "Астра Зенека". Възможно е Коритаров да е бил ваксиниран, докато е бил болен, допускат негови колеги. /лупа

Публикувана на
06 Април 2021 година