Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Разочароващо доказателство, че няма живот след смъртта

Видяна: 27600 пъти

Има ли живот след смъртта? Учен е решил да отговори на този вековен въпрос, който повдига мистериозна мъгла от свръхестественото.
Какъв е резултатът според него? Не, нито адът, нито раят, нито прераждането, нито св. Петър ни очаква с черна книга, в която са записани вашите грехове. Изводите на космолога и физик Шон Карол не са толкова изненадващи. Той твърди, че животът след смъртта просто не е физически възможен, пише порталът Unilad.
Карол е професор в Калифорнийския технологичен институт и твърди, че се основава на науката.
Според него ние просто не сме подготвени за живот след смъртта.
Той основава твърдението си на квантовата теория на полетата, която просто твърди, че има едно поле за всеки тип частица, независимо дали е фотон, електрон или каквото и да било.
Теорията, че някакъв вид съзнание ще оцелее дори след смъртта и разпадането на нашето тяло на атоми, е изправена пред голямо препятствие. Законите на физиката, които съпътстват ежедневието ни, са добре познати и разбрани. И според тези закони това е абсолютно невъзможно, казва Карол. Той добавя, че няма "духовни частици" или "духовни сили", които да отделят съзнанието от човешкото тяло.
Ако светът наистина се състои само от атоми и познати сили, няма абсолютно никакъв шанс душата да оцелее след смъртта на тялото. Така че, според Карол, ако искаме да вярваме в живота след смъртта, имаме нужда от физически закони извън стандартния използван модел. /блиц

Публикувана на
03 Април 2021 година