Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Вежди донесе 3 кашона с книги

Видяна: 22509 пъти

Кандидат-депутатът от ГЕРБ за Пловдив Вежди Рашидов подари три кашона с книги от личната си библиотека на НБ „Иван Вазов“. Сред тях има издания на любими български автори като Антон Дончев, Любомир Левчев, Кеворк Кеворкян, Дончо Цончев и други. Има и творби на класици като Захари Стоянов, Иван Вазов, Гьоте.
Скулпторът подари и всички луксозни издания, посветени на неговото творчество, издавани през годините. Повечето книги са с лични посвещения.
„Роден съм в Димитровград, костите на близките ми са в Кърджали, но Пловдив е моят град и понеже много го хваля, често имам проблеми с Йорданка Фандъкова. Част от най-прекрасните години в живота ми са минали тук с Катя Паскалева, Слона, Митьо Киров“, каза Вежди Рашидов.
При предаването на дарението присъстваха кметът Здравко Димитров, председателят на Общинския съвет Александър Държиков, зам.-кметът по културата Пламен Панов, депутатът Спас Гърневски и кандидат-депутатът Иван Тотев
.Вежди Рашидов разгледа обновената сграда на Постоянната експозиция на Градската художествена галерия на ул. „Съборна“ в Стария град.

Публикувана на
02 Април 2021 година