Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Полезни съвети при покупката на часовник

Видяна: 27938 пъти

Намирането на перфектния часовник може да бъде трудно, особено ако не сте сигурни какво точно търсите и къде да го намерите. Реално днес може да попаднете на безброй марки, модели и видове часовници, но ако следвате няколко прости съвета, ще може да направите най-добрия избор.
Пазарувайте само от реномирани магазини
Днес може да попаднете на десетки търговци, които обещават само качествени модели и маркови часовници, при това, на ниски цени. Не се оставяйте да бъдете подлъгани и заложете само на надежден магазин.
На какво да обърнете внимание, когато разглеждате дадена страница?
По отношение на уебсайта страницата може да е затрупана с реклами, на нея вероятно няма да има или ще има малко отзиви, няма данни за контакт или връзки в социалните медии, а изображенията на продуктите са малко и с ниско качество.
Наред с това могат да предлагат часовници, които изглеждат твърде добре, за да са на толкова ниски цени спрямо подобни на пазара. Често тези търговци гарантират, че това са най-новите версии и модели. Внимавайте и за политиката им на връщане и замяна.
Ако не съобразите това, може да инвестирате няколко стотин лева и никога да не получите часовника или да получите такъв, който съвсем не изглежда като този в сайта.
Ако търсите по-изгодни оферти, но искате да сте сигурни в избора си, разгледайте актуалните промоции на доказани търговци.
Не купувайте часовник само с цел инвестиция
Има хора, които са готови да дадат хиляди за часовник само с цел инвестиция. Вярно е, има лимитирани серии и модели, направени по единични бройки, които биха имали възвръщаемост и след десет години, но те са рядкост.
Един часовник е стилен аксесоар, бижу, създаден е да се носи и най-вече, собственикът да му се радва. Ако купувате часовник с идеята да го продадете след няколко години, губите емоцията и удоволствието от притежанието му.
Вземете предвид и разходите по поддръжката му
По същия начин, по който не бихте закупили автомобил, без да съобразите разходите и обслужването по него, не бива да забравяте, че и часовниците ще имат нужда от обслужване и профилактика. Затова е важно, когато търсите търговец, той да предлага гаранционно и следгаранционно обслужване и сервиз.
Консултирайте се, четете потребителски мнения и коментари, НО съобразете и личните си предпочитания и нужди. .
Какво да гледаме в часовника
Покупката на часовник е личен акт. Добре е да имате представа за механизъм (кварцов/ механичен), бюджет и допълнителни екстри като хронометър, за гмуркане, смарт часовник, с часови зони на света; дали да бъде с римски или арабски цифри; вид на стъклото и циферблата; вида на каишката – кожа, силикон, метал, определени марки.
Със сигурност ще възникне въпросът, защо на пръв поглед два еднакви часовника могат да имат в пъти разлика в цените, но всичко се крие в качеството и в детайлите.
Кварцовите часовници са по-евтини, защото дори най-добрите кварцови механизми от Швейцария са на достъпни цени. За сметка на това, автоматичните не само струват по-скъпо (често много повече, ако са направени вътрешно и са тествани стриктно), но часовниците, в които се намират, са по-добре проектирани, изработени от по-ценни материали и носят името на световен бранд.
Нищо не може да се съревновава с кварцов часовник за точността, докато и добрият автоматичен може да се забави или избърза с 30 секунди.
Що се отнася до размера, както няма универсален размер на китката, така няма и универсален размер на часовника. Някои часовници са толкова големи, че могат да се видят от далече, но повечето са с диаметър на корпуса между 34-44 мм. За по-малки китки, 34-40 мм е оптималния размер, но за здрав и едър мъж, добре ще отива и модел до 46 мм.
Металната гривна изглежда страхотно на по-мъжки, по-масивни часовници, докато кожата е изборът за конвенционални. При смарт и спортните модели обаче, силиконова каишка ще работи най-добре.
След като съобразите горните съвети, трябва да имате по-добра представа за това, което прави един часовник перфектния за вас. И ще може да разберете, защо парчето метал, стъкло и механизъм може да има толкова висока цена, статус и клас.

Публикувана на
30 Март 2021 година