Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Какво ще се промени в Пловдив

Видяна: 15189 пъти

Синхронът в работата и целите на държавната и местната власт води до добри резултати в интерес на хората – в това бе категоричен кандидатът за народен представител и шести в листата на ГЕРБ-СДС за Пловдив-град инж. Александър Държиков. Снощи заедно с кмета на „Тракия” Костадин Димитров той проведе срещи с жителите на най-младия пловдивски район.
„България и Пловдив се променят всеки ден. Виждате новите училища и детски градини, паркове, спортни зали, пътища. Управлението на ГЕРБ и на национално, и на местно ниво е гаранция това възходящо развитие да продължи”, заяви инж. Държиков. Той допълни, че сред приоритетите на ГЕРБ е реализирането на важния за Пловдив проект за Югоизточния обход, за който правителството осигури 42 млн. лева. Директната връзка от пътен възел „Скобелева майка” до пътя Пловдив-Асеновград ще облекчи изключително много транзитния трафик и ще е още една транспортна алтернатива за придвижване на тракийци. Плануваният срок за изпълнението на обекта е 18 месеца.
„Следващата стъпка, след Югоизточния обход, за която бих работил целенасочено, е разширението и ремонта на връзката между Скобелева майка и АМ „Тракия”, защото тя допълнително ще облекчи трафика”, каза още Александър Държиков, настоящ председател на Общинския съвет в Пловдив и доказан експерт в областта на транспорта.
Кметът на „Тракия” Костадин Димитров заяви, че и в бъдеще ще продължат инвестициите в благоустрояването на парковете, в изграждането на спортни и детски площадки, тротоари, паркинги и улици в района.
Срещи с жителите на най-младия район в Пловдив проведоха и кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС Вера Тоскова, Ели Гатева и Петър Троянов.
На изборите на 4-ти април коалиция ГЕРБ-СДС е с номер 28 в интегралната бюлетина.

Публикувана на
30 Март 2021 година