Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Младите гербери с традиционната си инициатива за Баба Марта

Видяна: 9882 пъти

По традиция младежката организация на ГЕРБ в Пловдив всяка година закупува с благотворителна цел мартенички, изработени от децата в КСУ „Олга Скобелева” и ги раздава на пловдивчани и гостите на града с идеята да се повиши настроението и да се акцентира върху символиката на хубавия български празник.
Бяло-червеният конец е здравата нишка, която свързва българите по света в едно – да сме силни, щастливи и единни, да помним, от къде произлизаме и да не се разделяме за дълго от снопа пръчки, който, колкото e по-голям, ни прави толкова по-силни.
Заради въведените противоепидемични мерки тази година младежите не организираха масово раздаване на мартенички. Червено-белите символи бяха подарени за персонала и пациентите в Клиниката по инфекциозни болести в Пловдив с пожелания за много здраве, по-малко болни в клиниката и по-бързо възстановяване на приетите.
„Трябва да продължим да спазваме противоепидемичните мерки, да се пазим, да се ваксинираме и заедно ще се справим. Честита Баба Марта!”, заяви ръководителят на МГЕРБ Пловдив-град Мирослав Тенев.

Публикувана на
01 Март 2021 година