Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Навиците, които ще ви направят успешни бизнесмени

Видяна: 27680 пъти

Освен случайния елемент на късмета, голяма част от това, което прави някои хора успешни, включва култивирането на определени навици. Да научите какви са тези навици и как да ги използвате в собствения си живот определено си струва.
Ето няколко от най-често цитираните навици на успешните хора в световен мащаб, представени от dyaksov.com.
Организация
Един от най-често споменаваните навици на успелите в живота е организацията. Такава организация включва планиране, както и определяне на приоритети и цели.
Джоел Браун, основателят на Addicted2Success.com, разчита на приоритизиран списък със задачи всяка вечер преди лягане, за да се подготви за следващия ден.
А според съоснователя на Twitter Джак Дорси, неделя е важен ден за организацията за следващата седмица.
Релаксация
Интересно е да се отбележи, че отпускането - чрез медитация или просто избягване на разсейването - е друг от най-често споменаваните навици на успелите хора. Разбира се, релаксацията идва по-лесно за тези хора, които са организирани, така че може би за някои това е по-скоро естествен страничен продукт, отколкото съзнателно решение.
Възможно е също така актът на „поемане на въздух“ да е начинът на успешния човек да се подготви за усилията, които тепърва предстоят. Всъщност една от първите стъпки към постигане на медитативно или спокойно състояние е да се концентрирате върху собственото си дишане в продължение на три до пет минути.
Предприемане на действия
На трето място в списъка с навици на успелите хора е неизбежният навик за „действие“. Важно е да се организирате, да планирате и да си поставите приоритети, но без действие планът не е нищо повече от просто идея.
Успешните хора действат - бързо и често. Освен това, въпреки че може да звучи странно, те действат, преди да се почувстват готови. Докато други си измислят причини да не работят, успешните хора правят тази изключително важна първа стъпка още при първата възможност.
Лична грижа
Личните грижи по отношение на диетата, упражненията и хигиената са на следващо място в списъка на навиците на успелите.
За някои личната грижа включва сложен режим и силно дисциплиниран начин на живот. За други не толкова. Илън Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla и SpaceX, разказва кратко, когато го попит кой ежедневен навик е оказал най-голямо положително въздействие върху живота му. Той каза просто: „Душ.“
Позитивно отношение
Според много успешни хора, позитивното отношение не е само резултат от успеха - това е една от основните причини за успеха.
Джоел Браун например посочва благодарността и позитивния разговор като приоритет в живота на ултра успешните личности. Освен това, казва Браун, не е достатъчно да изразиш благодарност и положително отношение. Трябва също да си напомниш защо си благодарен, за да постигнеш по-дълбок ефект.
Работа в мрежа
Успешните хора знаят ползата от обмена на идеи с другите чрез работа в мрежа. Те също така знаят стойността на сътрудничеството и работата в екип.
Пестеливост
Пестелив не е същото като скъперник. Пестеливостта е навикът да бъдете пестеливи, с пари и ресурси. Освен това е склонността да бъдете икономични. Научаването на икономичност идва чрез избягване на излишни харчове и разсейвания, което автоматично води до повече ефективност.
Силните личности избягват преразхода. Вместо това те сравняват и пазаруват. Резултатът е финансов успех чрез простия акт на спестяване на повече пари, отколкото те харчат.
Ранно ставане
Колкото повече време човек може да посвети на успеха си, толкова по-вероятно е резултатът да бъде добър. Успешните хора са свикнали да стават рано и този навик се появява многократно сред онези, които се справят добре в живота.
Докато „Early Riser’s Club“ има силно представяне сред успешните хора, няколко забележителни членове включват сър Ричард Брансън от Virgin Group, главният изпълнителен директор на Disney Робърт Игер и бившият главен изпълнителен директор на Yahoo Мариса Майер.

Публикувана на
28 Февруари 2021 година