Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

ГЕРБ в Пловдив си подреди листата за 4 април

Видяна: 20080 пъти

Зам.-кметът по култура и туризъм в община Пловдив Пламен Панов и четирима общински съветници - Александър Държиков, Вера Тоскова, Емил Русинов и Христина Кашилска - са включени в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ в Пловдив.
Само председателят на Общинския съвет Александър Държиков е на избираемо шесто място при условие, че ГЕРБ ще си запази резултата от предишния вот – за петима депутати.
Водач на пловдивската листа на ГЕРБ е Бойко Борисов, следван от Вежди Рашидов и Иван Тотев, Радомир Чолаков, Спас Гърневски, Александър Държиков, Надя Танева. На девето място от общо 22-ма кандидати е Даниела Митева, организационен секретар на ГЕРБ в „Южен”.
Включени са още бившите общински съветници от ГЕРБ Гошо Къчков, който е шеф на ЖП възел – Пловдив, и Ели Гатева. Ще участват бившият директор на Международно летище – Пловдив, в момента член на директорския борд Спас Шуманов, шефката на „Дезинфекционна станция” Елена Тотолакова, Мирослав Тенев, Петър Траянов, , бившият зам.-кмет на район „Западен” Нонка Симеонова, Николай Арабаджиев, който работи в стопанския отдел в кметството на район „Южен”.
Извън челните места е кандидатът на СДС Георги Липчев, юрист и главен експерт в Министерството на икономиката.
Запазва се формулата 5+2 за предстоящите избори - пет сигурни формации в следващото Народно събрание и две, които са на ръба на парламентарната бариера, показват данни от проучване на "Тренд" по поръчка на вестник "24 часа" сред 1008 души, направено между 12 и 19 февруари.
Сравнението между данните от проучването ни през януари и февруари сочи, че дистанцията между първите две партии леко се увеличава в полза на ГЕРБ, които държат първото място с 28.9 на сто от заявилите, че ще гласуват, отбелязват от "Тренд". БСП се ползва с подкрепата на 24.1 на сто от гласуващите.
"Има такъв народ" запазва третата си позиция с 12.9 процента от гласуващите, следвани плътно от ДПС с 11.1 на сто. Моментната картина сочи, че "Демократична България" е петият сигурен участник в следващото Народно събрание с 6.2 на сто от заявилите, че ще гласуват.

Публикувана на
26 Февруари 2021 година