Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Отказаха да боцнат семейство без осигуровки

Видяна: 12444 пъти

Отказаха да ваксинират семейство без осигуровки в "Св.Панталеймон" Плевен, информира NOVA. Лекар от кабинет за имунизация в частнатa болница върнал мъжа, който се е прибрал от чужбина и е отказал да запише приятелката му.
„Обадих се в болница „Св. Панталеймон” и попитах дали бих могъл да се ваксинирам. Отговориха ми, че е възможно и ми насрочиха час за вчера. Когато дойдох ми дадоха да подпиша информираното съгласие. Лекарят ме попита за здравната книжка. Когато казах, че съм с прекъснати права ми бе отговорено, че няма да мога да бъда ваксиниран”, обяснява потърпевшият Пламен Симеонов.
Той остава изненадан, защото е запознат с разпоредбите на здравното министерство, според които всеки български гражданин може да бъде ваксиниран без значение от осигурителния му статус.
Ситуацията се повтаря и с приятелката на Пламен. На нея също й е отказана ваксина заради прекъснатите ѝ здравни права.
„Такива са инструкциите. На сайта на РЗИ има обявено такова разпореждане. Информацията е такава и аз работя по нея”, обяснява директорът на болницата д-р Йордан Георгиев. Той добавя, че не е знаел за разпореждането на здравното министерство. /дарикнюз

Публикувана на
26 Февруари 2021 година