Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Деца от „Северен“ майсторят мартенички

Видяна: 34480 пъти

Район „Северен” приветства инициативата „Творчески работилници”, в която участваха децата от детски градини с изработването на мартеници.
В ДГ „Захарно петле” малчуганите с помощта на родителите си са изработили пъстра палитра от мартенички, използвайки за своите произведения конци, хартия, мъниста и естествени материали. Отделните групи са направили и колективни макети от различни мартеници, изобразяващи през техния поглед Пижо и Пенда. С част от творенията ще бъде подредена изложба във фоайето на детското заведение, а останалите малките възпитаници на ДГ „Захарно петле” ще подарят на своите близки.
В детска градина „Марица” традиционно се провеждат отворени работилници за мартеници под надслов „Мама, татко и аз”, но тази година поради епидемиологичната обстановка проектите са осъществени в домашни условия. Малчуганите ще покажат своите творби в градината, като на 1 март всяко дете ще презентира пред групата си изработените мартенички. Тази инициатива цели развиване на комуникативните им умения.
Децата от ДГ „Космонавт“ със своите сръчни ръчички и с помощта на учителите си са сътворили красиви и пъстри мартенички. Те носят послание за здраве и късмет, радост и надежда на семейство и приятели. Изработването на мартенички е стара българска традиция, съхранена от поколенията. Възпитаниците на детското заведение ще закичат с направеното от тях любимите си хора.

Публикувана на
26 Февруари 2021 година