Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Район „Източен“ с престижна награда

Видяна: 28060 пъти

Кметът на район „Източен“ Иван Стоянов, получи вчера на тържествена церемония в Балната зала на Национална галерия – Двореца в София, престижна наградаза чистотата на въздуха в община Пловдив.
Той благодари за оценената работа и отбеляза, че “ ние в град Пловдив сме горди със своите исторически, културни и географски дадености като тепетата и р. Марица, с развитието на града през годините, с изграждането на арт кварталите, с Пловдив- Европейска столица на културата и с новият облик на града. Но за всички тези дадености ние трябва да отговорим със здрава и екологична среда на живот. И всички усилия, положени през годините, са довели до значително намаляване броя на дните в годината с превишаване на нормите за качество на атмосферния въздух.“
Сподели, че ролята на един кмет е да подобрява бизнес климата, инвестициите в района, както и стремеж към ниска безработица, а за един инвеститор е важно да има млади и здрави работещи хора. От своя страна младите семейства и родителите се интересуват дали могат да живеят и отглеждат децата си в здравословна и чиста околна среда, особено в дни на епидемична обстановка. Именно заради това, наред с всички други проведени акции като проверки на пунктовете за изкупуване на излезли от употреба автомобилни гуми, ежедневният контрол по горене на отпадъци, съвместните акции с органите на реда за спазване на обществения ред и образуването на нерегламентирани сметища, в района стартира проектът по изграждане на единствената по рода си в България – „Зелена класна стая“ в училище „П.Р. Славейков“. Там учениците ще могат да учат, спортуват и да се забавляват на открито.
Иван Стоянов призова и останалите представители на общини и градове да споделят своите добри практики за подобряване качеството на атмосферния въздух и отбеляза, че вратите на район „Източен“ са отворени за всички тях с цел обмяна на опит и виждания в тази насока, защото само ЗАЕДНО, както е и мотото на Пловдив – Европейска столица на културата, можем да изчистим градовете си и България.

Публикувана на
25 Февруари 2021 година