Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Елена Пешева предрича изненадващи избори

Видяна: 21838 пъти

"Причината за тази коалиция е дългогодишна идеята на Веселин Марешки, времето го изисква, смятам че имаме нужда от силна и патритотична коалиция" заяви депутатът от ВОЛЯ Елена Пешева. "Времето е несигурно, затова подканихме и всички останали патриотични формации да се обединят. Очаквахме ВМРО да се присъедини, но след раздялата на ВМРО и НФСБ, обявихме само нашата коалиция", каза тя.

Според нея "Сметки не бива да се правят", тъй като изборите ще са изненадващи: "Ние от ВОЛЯ сме доказали, че сме последователни, запазили сме това, че ние излизаме единствената партия за последните 30 години, която не е забърквана в никаква корупция, няма съмнения за нейните членове и депутати и се знае, че сме постигнали всичко още преди да влязем в парламента" .
Елена Пешева не отхвърли възможността за коалиция с нито една от партиите, които в момента имат шанс, според социологическите проучвания, да влязат в бъдещия парламент. Относно потенциална коалиция и как би се формирала тя каза следното: "Това ще стане на базата на това, кой е готов да подкрепи нашите искания и основни принципи в предизборната платформа. Безаплатни лекарства за ученици и пенсионери и държавната верига бензиностанции, която ще осигури на всеки българин гориво на достъпни цени. Ние с НФСБ ще сме голямата изненада, въпреки прогнозите на социолозите".
Депутатът избран с гласове от Пловдив сумира работата на ВОЛЯ в парламента, като активна, но все пак заобиколена от множество трудности и пречки: " Дейността вървеше бавно и мудно, много от задачите се затлачват във времето, това най-много ни подразни, защото ние всички идваме от бизнеса - там се работи, гониш срокове, докато в парламента всичко се размива и се влачи във времето. От това страдат всички."
"Кандидатските листи ще бъдат обявени съвсем скоро, вече са почти готови, така че ще бъдат съобщени до няколко дни. Аз със сигурност ще се кандидатирам, но все още не е ясно от къде", каза тя.бнр

Публикувана на
25 Февруари 2021 година