Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Димитър Колев присъства на Деня на розовата фланелка в училище

Видяна: 9699 пъти

За поредна година в Основно училище "Елин Пелин“ отбелязаха Деня на розовата фланелка. В събитието, посветено на борбата срещу тормоза в училище, се включи отново кметът на район "Западен“ Димитър Колев.
"Днес всички ние заедно казваме категорично "Не на тормоза, Да на толерантността и на доброто!“. Всички ние сме равни и трябва да се отнасяме с уважение към всеки един наш приятел, съученик и познат“, заяви той пред учениците.
Денят срещу тормоза бе отбелязан по време на голямото междучасие тази сутрин. Децата от пети клас раздаваха розови сърца на учениците и розови маски на учителите в знак за съпричастност с каузата. Детски хор “Елица“ пък поздрави присъстващите с песента “Щастие“. От втория етаж на училището беше спуснат транспарант, подготвен от учениците от 5 Б клас. Второкласниците си размениха изрязани розови фланелки с пожелания за приятелство и взаимопомощ, а третите и четвъртите класове залепиха символично на специален постер петте стъпки на толерантността и приятелството. Тъй като 6-и и 7-и клас учат онлайн, техните послания бяха видими на Facebook страницата “Ние от Елина“. Голямото междучасие завърши с песента “Молитва за България“, а в небето над училището полетяха десетки розови балони.

Публикувана на
24 Февруари 2021 година