Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Какво преживя бразилка в хотел за карантирани на Острова

Видяна: 26413 пъти

От тази седмица във Великобритания важат строги правила за пътуващите, които идват от червен списък с 33 държави, като, например Бразилия. След пристигането си в страната хората трябва да минат 10-дневна карантина в специално определени от правителството на Великобритания хотели.
Пътуващите трябва за този период да покажат 3 негативни теста за коронавирус. Престоят в такъв хотел струва около 1900 евро и трябва да бъде заплатен от тях. Своят опит под карантина споделя с Daily Mailem фитнес блогърката от Бразилия Мария Оливер.
Тя е настанена след пристигането си в хотел Radisson Blu. "Когато пристигнахме на летището, в залата ни чакаше човек, който ни обясни къде да отидем. Държеше в ръце табелка с надпис: "Страни от червения списък", разкрива бразилката. "Останалите минаха през нормална проверка на паспортите, но ние минахме на отделено място, където имаше доста голяма опашка", разказва още Мария. Тя разказва, че митническите служители са били много мили и се опитвали да влязат в положението на пътниците.
В началото трябвало да попълнят формуляр и да покажат негативен тест за коронавирус, както и разрешението си за престой във Великобритания. "Никъде не бях сама, винаги с мен имаше служител на летището, който опитваше да помогне", разказва бразилката. От кацането й до трансфера в хотела изминали два часа и половина.
В хотелската стая имало сешуар за косата, а в шкафа видяла и ютия. В друг шкаф имало кафе и чай. "На рецепцията в хотела трябваше отново да покажем паспортите си, след това ни заведоха до конферентна зала и ни дадоха правила, които трябваше да спазим по време на карантината. Имаше още парола за wi-fi, както и меню, от което можехме да си поръчваме.
За всяко хранене имаше два варианта, единият от които - вегетариански", споделя още от опита си моделката. "Стаята ми беше доста хубава, с голям гардероб и всичко необходимо. По отношение на хигиената - носех си собствен душ гел и паста за зъби. Но пък имаше още хавлия, тоалетна хартия и сапун за ръце", описва принадлежностите към стаята си тя. За храна сутрин най-често си поръчвала овесена каша, сок и плодове.
С пълното съзнание, че ще прекара десет дни под карантина, тя си донесла и хранителни продукти, както и няколко бутилки алкохол. /блиц

Публикувана на
24 Февруари 2021 година