Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Ресторантите отварят на 1 март, нощните заведения - на 1 април

Видяна: 17019 пъти

„С това темпо на ваксинация и с този щит от 350 000 души, който имаме пред пандемията, на 1 март ресторантите и игралните зали ще бъдат отворени, а от 1 април ще заработят и нощните заведения“, заяви Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание.
Премиерът разпореди на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов да обсъди на предстоящата среща днес с бранша налагащите се действия по отношение на готовността на ресторантите и заведенията да заработят от 1 март.
„В България при стриктно спазвани мерки и в същото време – най-либералните в Европа, поддържаме резултати, които дават възможност на хората да живеят нормално. Българите не усещат, че има пандемия, така както в другите европейски държави. Така че да продължим по този начин“, заяви той.
„В момента се намираме в разгара на трета вълна. Новият скок на заразата се дължи на разхлабването на мерките.“, категоричен е пред Нова математикът Лъчезар Томов.
Според него ПСР-тестовете намаляват и затова спада сериозно бройката, което подвежда. По думите му случаите са повече от официално обявените.
"Ако на първи март отворят ресторантите и заведенията бройките ще продължат да се увеличават с около 5-10% в зависимост от поведенията на хората. Ако заведенията са много пълни, ще има много бърза експлозия на случаите", пресмята математикът.

Публикувана на
24 Февруари 2021 година