Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

„Ще отворим ресторантите, но не означава да се юрнем!“

Видяна: 18056 пъти

"След някой друг ден ще отворим ресторантите, учениците ходят на училище. В Холандия ще отворят фризьорските салони. Представете си досега са били без фризьорски салони, молове, фитнеси. Това не значи, че трябва масово да се юрнем по ресторантите Ние никой не задължаваме да ходи по молове и заведения". Това заяви Бойко Борисов.

"Разчитам на дисциплинирания и мислещия народ. Заслужава да води нормален живот. Не означава, че от 1 март всички трябва да се натикате в ресторанта. Трябва пак да бъде с цялото разбиране на хората, че пандемията не е свършила. Имаме цял март да ваксинираме. Това е огромен щит срещу вируса", допълни премиерът
„Ваксинираме ударно. В четвъртък идват и на "Пфайзер" ваксини. От сутринта съм провел десет разговора, включително да изпратим самолет да докара ваксините за два часа, вместо с ТИР - два дни. Ваксините са единственото решение да живеем. Сега имаме много заразени - над 1900 души - вълната ще се вдигне, заради това единственото решение е ваксината.“, заяви той на живо във Facebook.
С него беше и Томислав Дончев. "Ние се ваксинирахме по естествен път", каза вицепремиерът, като имаше предвид, че с началника си преди време изкараха коронавируса. "И двамата с Дончев го изкарахме - не е хубаво. 20 дни болни, след това карантина. Това е огромно време. Не е човекът да отиде да си почине, да се върне ободрен, това е като затвор 25-30 дни", каза още Бойко Борисов.

Публикувана на
24 Февруари 2021 година