Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Искат 250 лв. за документ, че уж си боцнат

Видяна: 10797 пъти

В дните на истерия и постоянни дискусии - "за" или "против" ваксинирането срещу коронавируса, започнаха да се прокрадват и първите нотки на далавераджийството - нещо, което явно е дълбоко закодирано в българина. В болници в страната хора са получили предложения да "бъдат ваксинирани", но без да се боцкат, срещу сумата от 200-250 лева, пише Lupa.bg.
Тези неустоими предложения идват от страна на лични лекари или сестри в болничните заведения, като далаверата е, че тези, които не желаят да бъдат ваксинирани, но им се налага да имат такъв документ, влизат в официалната статистика и получават съответния сертификат след втората игла.
Същото важи и за тези, които често пътуват, но са предубедени към ваксината срещу коронавируса. Други пък искат да се презастраховат и за евентуалните имунизационни паспорти, които бяха предложени да бъдат въведени.
Също така, личните лекари, които трудно падат под 3000 лв. на месец, предвид хилядите пациенти, зачислени им, ще направят още малко извънредни пари без да се напрягат много, макар да не е ясно какво ще се случи с дозите.

Публикувана на
23 Февруари 2021 година