Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Мария Капон проговори, това, което можела да обещае, никой нямало да ни го даде

Видяна: 13542 пъти

„Водила съм безкрайни битки с Татяна Дончева и с Мая Манолова като депуат от ОДС, но днес нямам никакъв проблем да работя в коалиция с тях, защото пред нас има по- голяма цел.“ Така Мария Капон, която бе едно от "сините остриета", коментира, че днес партията й е мандатоносител на обединението "Изправи се! Мутри, вън!" заедно с тях. Голямата цел е да се премахне едноличният модел на управление и да се възстанови демокрацията в страната, уточни пловдивчанката.
"Ние не сме заедно, за да се превзъпитаваме. Всички сериозни хора знаят, че тази коалиция е много трудна от ценностна гледна точка, но има една важна част - къде е демокрацията е къде не е демокрацията. Разработили сме икономическа програма, която да даде ръст на БВП с 6 до 8% годишно, да създадем икономика, базирана на знанието. За това е нужна държава подкрепа на start up компаниите, да се изградят умни мрежи на електропеносната система, да инвестираме във високотехнологичния сектор, развойни звена, научни лаборатории... Българските открития трябва да получат швейцарски патент, който да е валидан в цял свят", изброи тя акцентите в праграмата на коалицията.
Естествените партньори на "Изправи се! Мутри, вън" е извън парламентарната опозиция в лицето на "Демократична България" и "Има такъв народ".
Мария Капон обяви, че има номинации тя да бъде в листата за Пловдив, но на този етап не е ясно и кой ще е водач. И уточни: "Със сигурност аз бих правила кампания "Пловдив за Пловдив", защото живея и работя в този град и с удоволствие бех поискала доверие, за да представлявам гражданите на Пловдив".
С репликата "Това,което мога да ти го обещая- никой няма да ти го даде", Мария Капон обясни, че е човек, който предпочита да работи и ще докаже това, когато започне кампанията. /бнр

Публикувана на
23 Февруари 2021 година