Новина от категория Бг клюки
Архив на публикациите

Слави пръска 80 бона за инструменти

Видяна: 6466 пъти

Ценителят на редките музикални инструменти Слави Трифонов продължава да радва музикантите от "Ку-ку бенд", узна HotArena. До този момент Дългия е пръснал повече от 80 хил. лева за подчинените си, показват простите сметки. Той продължава да вади от джоба си колосални суми, за да притежава бендът му най-доброто.
Поредният, получил скъп подарък от дългогодишния си шеф, е Илия Илиев. Професора, както го наричат всички, се радва на уникален музикален инструмент - много редкия и скъп тарогато, за който Трифонов е броил колосалните 16 хил. лева. Инструментът е изработен във фабрика в Унгария от бразилско розово дърво - скъпо за обработване и трудно за изработка. Музикалният духов инструмент е със солидно сребърно покритие. Той е изработван специално за Илия Илиев в продължение на шест месеца.
Богът на кларинета съвсем не е единственият, поглезен от Слави с колекционерски инструмент. Малко преди него китаристът на "Ку-ку бенд" Цветан Недялков получи китара, обсипана със скъпоценни камъни и изработена от най-висок клас кленово дърво. За нея Дългия се включва с търг за един от 135-те инструмента и успява да се сдобие с един от тях. В Лондон цената й започва от 20 хил. лева. Китарата със скъпоценни камъни не бе първата скъпоструваща в колекцията на Цецо. Преди това той получи и една от китарите на Дейвид Гилмор от "Пинк Флойд", която Слави отново закупи на търг.
Барабанистът на "Ку-ку бенд" Венко също е щедро зарадван от Слави. Той взема барабани от кленово дърво срещу колосалната сума от 17 000 американски долара. Венко от години свири на най-доброто, но скъпоструващите ударни инструменти са короната в колекцията му. За да може барабанистът да се сдобие бързо с тях, Слави доплаща солидна сума, за да изпревари всички 59 чакащи в списъка.
Дългия не забравя и Йордан Йовчев - Гъмзата, който получава тромпет, изработен по специална поръчка от известен холандски производител. Гъмзата чака около седем месеца, за да се сдобие с него, а цената му бе 6 хил. евро.

Публикувана на
23 Февруари 2021 година