Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Внучката на Симеон Сакскобургготски става поп звезда

Видяна: 16531 пъти

Княгиня Мафалда Преславска или Мафалда Сесилия фон Сакскобургготски записа нова песен и става все по-популярна сред феновете на поп музиката, узна HotArena. Внучката на Симеон Сакскобургготски, дъщеря на княз Кирил Преславски и на испанката Росаиро Надал, записва на майчиния си език парчето "Така го правя аз", след като доскоро предпочиташе да пее на английски.
Очаква се тази пролет 26-годишната Мфалда да запише и албум. Заради произхода си, най-голямата внучка на Симеон Сакскобургготски понякога е наричана Принцесата на поп музиката. Стилът й е определян като "тъмен поп" или както самата тя предпочита - "нов поп". Залага на англосаксонски мелодии, но с латино ритъм.
В Испания Мафалда става все по-популярна изпълнителка и различни медии й предричат бляскаво бъдеще. Според някои критици, може да осъществи пробив в класациите още с "Така го правя аз". Записва дебютния си албум през 2019 година, който е на английски. Постоянно пътува като до миналата есен основно живее в родния си Лондон, но се премества в Мадрид. Целта й е не само да е по-близо до семейството си, но и да се утвърди на музикалния пазар на Иберийския полуостров. Отиентира се към испанския език и преди месеци записа първото си парче на испански - "Кажи сбогом".
Вече е събрала много фенове, но пандемията й пречи да се развива както й се иска, пише България днес. Така и не успява да направи шумно публично представяне на новия си сингъл. /хотарена

Публикувана на
22 Февруари 2021 година