Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Изненада с третото място в листата на ГЕРБ в Пловдив

Видяна: 21160 пъти

Бойко Борисов е № 1 в кандидатдепутатската листа на ГЕРБ, на второ място след него е бившият кмет и градски лидер на партията Иван Тотев. Голямата изненада е третият Радомир Чолаков. Той е бивш журналист, който от години работи в частния бизнес. Бил е изпълнителен директор на "Каолин". Съпруг е на почетния консул на Германия Мариана Чолакова.
В списъка са още и досегашните депутати от Пловдив Вежди Рашидов, Спас Гърневски и Димитър Лазаров. Шестото място е отредено за коалиционния партньор СДС, като изненадващо фаворит за него е бившият председател на съюза Пламен Юруков.
В десетката са още председателят на Общинския съвет Александър Държиков и шефката на Дирекция за социално подпомагане в Пловдив Надя Танева.
Председателят на Парламентарната комисия по финанси и бюджет Менда Стоянова и Атанас Ташков не са сред първите десет в листата. За Менда Стоянова, която от първия ден на управлението на ГЕРБ е в парламента, се говори от доста време, че сама е пожелала да се оттегли.
В 44-тото Народно събрание ГЕРБ има петима свои представители от Пловдив от общо 11 мандата. В партията вярват, че могат да повторят този резултат и на изборите на 4 април.
Ако нагласите сред гражданите, които социолозите отчитат към днешна дата, се реализират на 4 април, разпределението на мандатите в Пловдив би изглеждало така: ГЕРБ - 4 или 5 места, БСП - 3, Има такъв народ - 1, Демократична България - 1, ВМРО - 1, Изправи се! Мутри вън - 1 или 0 (ако ГЕРБ спечели 5 места).
Преди новият парламент да започне да съставя правителство и някои от народните представители да сменят депутатските банки с министерски кресла, списъкът на новите пловдивски депутати би изглеждал така:
Бойко Борисов, Иван Тотев, Радомир Чолаков, Вежди Рашидов, Корнелия Нинова, Иво Христов, Теодора Халачева, Христо Иванов, човекът на Слави, Мария Капон и Александър Сиди.
/марица

Публикувана на
22 Февруари 2021 година