Новина от категория България
Архив на публикациите

Азис крал на врътките с ДДС, Алисия на мушката на НАП

Видяна: 27816 пъти

Въпреки високия стандарт на живот, с който често парадират част от родните ВИП персони, изпадат в ужас ако финансовото им състояние получи капка публичност, пише Телеграф.
През 2011 година Азис попадна под прицела на НАП, когато се установи, че изпълнителят не е регистриран по ДДС. През 2016 година Краля на поп фолка се оказа със запориран апартамент в затворен комплекс в Манастирски ливади. Имотът от 200 квадрата беше пуснат на търг в продължение на две години. После търгът бе отменен, след като се разбра, че звездата е продал апартамента на жена си. Последва дело срещу певеца, в което продажба на имота не беше приета и в крайна сметка държавата го продаде на половин цена. През 2018 година банковите сметки и дебитни карти на чалга певеца бяха запорирани. Причината за решението се оказаха множество сигнали, че за избегне данъците Азис пробвал схема за получаване на хонорари под формата на дарения. През 2020 година след множество обожавания, с наказателните лихви, дълговете на певеца набъбнаха до 500000.
През 2011 година на мушката на НАП попадна и певицата Алисия, след като адвокатът на бившия й мъж - Валери Божинов извади на светло доходите й. Към 2011 година хонорарите й варират между 2000 и 3000 лв. на участие. По документи певицата прекарвала месеца със същата сума.
Въпреки спорната си слава чалга изпълнителката Татяна, също припечелва от прикриване на данъци. Според информация на НАП в началото на миналата година певицата направи изказване, че в последните шест месеца седяла без работа. Изненадващо обаче Татяна изкарва доста пари с участия на черно и при това прикрито от продуцента си. Самата тя се издаде публикувайки снимки от участието си в клубове, отчетите от които липсват според ревизии на НАП.
Гримьорът на звездите Цецо Андреев също попаднат под щателна проверка на НАП, която според близките му го е хванал неподготвен и силно притеснен. Андреев бил напълно убеден, че зад тази случка стои фолкпевицата Емануела.
Кичка Бодурова без здравни осигуровки
През 2019 година на бял свят се показаха измамите на естрадната изпълнителка Кичка Бодурова, която се оказа невнимателен данъкоплатец. През 2014 година певицата спряла да плаща здравните си осигуровки. Към 2019г. Кичка дължи на държавата 1120 лв. за 50 месеца плюс глоба около 1000 лв.

Публикувана на
20 Февруари 2021 година