Новина от категория Огледалото
Архив на публикациите

Чанта Хобо - хит моделът на 2021 година

Видяна: 136380 пъти

Без съмнение чантата хобо ще бъде хитът на 2021 година. Подходяща за спортен, както и за офиален тоалет, голяма или малка, от кожа или плат - ето историята на обичаната от Джаки Кенеди, чанта:
Малки, големи, кръстосани през рамо, носени на ръка, от кожа или плат , чантите са сред любимите аксесоари за жените, които обичат да следват модните тенденции. Те перфектно завършват външния вид, удобни са за носене и събират голям асортимент от вещи, без които съвременната жена не може, а при специални случаи са склонни да придадат онзи блясък, от който модните последователи не могат да се откажат.
Както споменахме, има много модели и стилове и всяка чанта разказва много за притежателката си. Има например жени, които никога не биха могли да излязат без просторни чанти, за да имат винаги всичко необходимо под ръка, и такива, които намират чантите за рамо за по-практични, тъй като оставят ръцете им свободни; мнозина обичат да съобразят чантата с цвета на обувките или на колана, докато други избират цветове, които са явно в контраст с тези на облеклото, за да придадат по-агресивен и индивидуален щрих на външния им вид.
От които и да сте вие, ако сте фен на този скъпоценен аксесоар, няма как да не знаете, че чантата на годината е само една: чантата хобо.
Чанта хобо: история и произход
Чантата хобо е аксесоар, който не може да липсва в гардеробите, които черпят вдъхновение от 60-те и 70-те години. Това е чантата във формата на полумесец и разкроен ефект, обикновено с една дръжка, която напомня на торбите на скитниците. Всъщност, на жаргон, хобо е именно скитникът, който възприема, обикновено доброволно, начин на живот без дом.
Първата чанта хобо е създадена през 50-те години от модна къща Gucci. Tя е сред любимите модели именно на бившата американска първа дама Джаки Кенеди, която често е виждана с този тип чанти, и по-специално с модела на марката, Fifties Constance, по-късно преименуван на самата Джаки, през 1961 г., в чест на своята престижна почитателка. В момента цената на тази чанта е около 1600 евро.
Но чантата Jackie O прави такова впечатление на други жени, че на практика всяка друга модна къща е решева да направи подобен модел и към днешна дата един от най-емблематичните модели на Прада е Prada Hobo, обичан заради своята гъвкавост и капацитет.
Как да комбинираме чантата хобо?
Хобо чантата се комбинира особено добре с ежедневни и доста неформални тоалети; както бе споменато по-рано, този модел е особено популярен през 60-те и 70-те години, като е оценен от хипи последователите, и то не само от жените, тъй като тази чанта се счита за унисекс модел. Всъщност дори днес чантата-хобо е перфектна за рокли в бохо стил. Примерна комбинация е съчетаването й с феерична рокля и боти до глезена, или тениска и макси пола с щампа.
Ако някой иска по-бляскава версия, някои марки заменят класическия дръжка с верижка, което прави чантата хобо идеална за по-официални тоалети.
И накрая, по-малките чанти с по-къси дръжки са идеални за официални тоалети. Във всеки случай, както винаги, важното е, да се чувствате комфортно в избраната от вас визия и чантата да отговаря на вашата личност и вашите нужди.
Известните личности също избират чантата хобо за допълващ аксесоар на визиите си. Сред почитателките на модела е Кая Гербер, дъщеря на Синди Крауфорд както и Кендъл Дженър. /розали

Публикувана на
28 Януари 2021 година