Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Пътници свалиха жена без маска от градски автобус

Видяна: 21838 пъти

Жена на средна възраст беше принудена да слезе от автобуса, защото нямаше предпазна маска. Случката стана около 11 часа в рейс № 7 на „Хеброс бус” , който пътуваше от Кючук Париж към центъра.
Тя беше небрежно се забулила с шала и получи веднага забележка от кондукторката: „Госпожо, нямате право да пътувате в градския транспорт без маска” . Жената отвърна, че има шал. „Не гледате ли новините? Казаха, че шлемове и шалове не могат да заменят маските”, настоя кондукторката и беше тутакси подкрепена от млада пътничка: „На табелите в градския транспорт е написано, че който е без маска, подлежи на глоба между 300 и 1000 лева. Не умеете ли да четете или за вас тези разпоредби не важат?”.
„Това не е ваш проблем”, раздразнено рече жената, но думите й бяха посрещнати с отпор от младата пътничка: „Напротив, това е проблем на всички нас и вие трябва да напуснете незабавно автобуса на следващата спирка”.
„Аз и без това слизам”, усмихна се тя демонстративно обърна гръб на недоволните.
Шофьорът на рейса сложи край на дебата, като закова спирачките, отвори вратите и с тон, нетърпящ възражения: изкомандва: „Слезте, ако обичате”. И той, както и кондукторката, беше с маска. На жената не остана друго, освен да напусне автобуса.
„Ето виждате ли как можем да се научим да спазваме правилата? Заедно! Иначе никога няма да се преборим с пандемията”, удовлетворено обобщи младата пътничка. /марица

Публикувана на
27 Януари 2021 година