Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Не купавайте, новото поколение Mercedes-Benz S-Class се оказа нефелно

Видяна: 15250 пъти

Новото поколение на Mercedes-Benz S-Class, което при премиера си през миналата година беше определено като „най-съвършеният в техническо отношение автомобил в света“, се оказа със сериозен проблем.
Въпреки огромните сума, която беше похарчена за неговите разработка и производство, луксозната лимузина се оказа с дефект и се наложи част от произведените вече коли да бъдат вкарани в сервизите на марката. Според Business Insider съобщава, че проблемът е в кормилната щанга, като той влияе сериозно на управление и може да доведе дори до инцидент по време на пътуването.
Собствениците на флагмана на марката бяха поканени от Mercedes да посетят оторизиран сервиз, където проблемните детайли ще бъдат проверени и, ако е нужно, да бъдат заменени. Това ще бъда за сметка на производителя. Volvo и Mercedes ще правят заедно двигатели Volvo и Mercedes ще правят заедно двигатели Все повече автомобилни производители започват да отделят сериозни ресурси за направата на електромобили и това ги кара да намаляват раз... Прочети повече От концерна Daimler, който притежава Mercedes-Benz, обявиха, че проблемът засяга около 1400 коли.
Техните собственици трябва „незабавно да посетят сервиз“, тъй като роблемните щанги може да не са били подходящите за този модел. А това би могло да доведе до нарушаване на връзки при кормилната рейка. Според представител на производителя, компонентът е произведен от външна копания и едоставян в завода на марката като готов модул с други части и така е поставян на автомобилите. Това е направило откриването на проблема практически невъзможно на поточната линия. Новият Mercedes-Benz S-Class се произвежда в завода на Daimler в Зинделфинген, Германия. Същата фабрика произвежда и по-луксозната версия Maybach S-Class, а скоро там ще се асемблира и електрическия EQS. Дали и при други модели се използва дефектната част, тепърва ще стане ясно. /Actualno.com

Публикувана на
27 Януари 2021 година