Новина от категория Интимно
Архив на публикациите

3 ежедневни навика, с които ще увеличите сексуалното си желание

Видяна: 58200 пъти

В дългогодишна връзка могат да се появят периоди, в които партньорите не изпитват толкова силно сексуално желание. И макар подобно явление да е често срещано, това не означава, че трябва да бъде прието. Как може да увеличите своето сексуално желание?
Всяка двойка, станала „жертва“ на намаленото или липсващо сексуално желание, знае, че обратният път е труден за намиране. Колкото по-дълго продължава този период, толкова по-невъзможно е той да се промени. Всеки път, при наличието на свободно време, се усеща напрежение заради очакването, че е настъпил момент за интимност. Когато обаче сексът не е това, което трябва да бъде, се появяват чувства на вина и разочарование.
Как може да бъде прекъснат този цикъл? С ненасилствено повишаване на сексуалното желание. Няма нужда двойката да си „налага“, че трябва да прави по-често секс. Достатъчно е партньорите да придобият три прости ежедневни навика, с помощта на които напълно естествено ще повишат желанието си за секс. Малкото усилие днес, води до по-големи резултати на следващия ден. Представете си сексуалното желание като огън, който трябва да разпалите постепенно, но накрая наистина ще си заслужава.
Изразявайте симпатиите си гласно
Хората обичат да се чувстват желани. Сексуалната енергия в партньорите може да бъде събудена с помощта на гласно изразяване на желанията и чувствата. Когато сексуалното желание в единия от партньорите се пробуди, това в повечето случаи води до същото и при другия партньор. Това е особено вярно за жените, чието сексуално желание се увеличава, когато знаят, че партньорът им е привлечен от тях. Така че първото, което трябва да направите, за да повишите сексуалното желание на половинката си, е да изказвате на глас това, което мислите за него. „Днес изглеждаш много красив(а)/секси“ е чудесно начало.
Секс съобщения
Секстингът, както още е известна сексуалната кореспонденция, е друг начин, с помощта на който може да увеличите сексуалното си желание. Във времето през деня, когато не сте заедно със своя партньор, може да му изпращате съобщения със сексуално съдържание. Секстингът е лесен начин да създадете еротично напрежение, преди дори да сте се видели лице в лице с половинката си. Подобен тип комуникация изграждат очакване на срещата ви. Не забравяйте, че мозъкът играе ключова роля, когато става въпрос за сексуално желание. Някои хора са по-склонни да споделят фантазиите си чрез писане, което може да улесни комуникацията на живо.
Практиката „кипене“
Сексуалната енергия между двама души може да бъде поддържана не само чрез правенето на секс. Идеята, че трябва да правите единствено секс, е ограничаваща и може да породи чувство за ненужен натиск. По-малките ежедневни моменти на топлина и сексуално напрежение също увеличават сексуалното желание. Те могат да бъдат обединени в така наречената практика „кипене“. Пример за „кипенето“ е вместо да изпратите партньора си сутрин с кратка целувка, да го прегърнете силно за малко по-дълго време. Вдишайте аромата му и му кажете нещо секси. /розали

Публикувана на
26 Януари 2021 година