Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Пускат в петък за обществено обсъждане бюджета на Пловдив

Видяна: 22240 пъти

В петък проектът на бюджета на Пловдив за 2021 г. ще бъде публикуван на сайта на общината за обществено обсъждане, съобщи кметът Здравко Димитров. Парите ще бъдат повече, отколкото бяха планирани миналата година. За 2020 г. бяха предвидени 345 млн. лв., които с държавните субсидии бяха увеличени на 400 млн. лв.
Екипът на градоначалника продължава да работи за изтегляне на кредита. На сесията днес Зико оттегли от дневния ред предложението за избор на кредитна институция с мотив, че критериите и условията трябва да бъдат допълнени. Ден преди това същото беше поискано и от ВМРО.
"Имаме готови проекти за 400 млн. лв., а размерът на кредита може да бъде 60 или 80 млн. лв.", каза той.
Напомни, че е много важно за трафика на Пловдив да се изгради пряката връзка от бул." Ал Стамболийски" към "Тракия", да се продължи бул. "Северен" до Карловско шосе, да се реконструира бул. "Хаджи Димитър", а също така да се мисли и за финансиране на нов бетонен мост: "Ще решаваме какво проекти ще бъдат одобрени за кредит".
Проектирането на кино "Космос" ще бъде включено в бюджета за тази година. През 2020 за сградата на ул. "Гладстон" бяха предвидени 150 хил. лв. Според него бившето кино пак може да се преустрои като културен обект.

Публикувана на
26 Януари 2021 година