Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

„Много от певиците пробиват, като минават през много легла"

Видяна: 13908 пъти

Силвия Младенова, по-известна само като Силвия, е попфолк и народна певица, която може да пее в различни стилове. Родена е на 1 април 1978 г. в град Раднево, Старозагорско.
Неин откривател е старозагорският музикант Минчо Атанасов, дългогодишен ръководител на оркестър „Раднево“ и директор на културния дом в града. За кратко време Тя става изключително популярна. Канят я за концерти и участия,, албумите й се продават бързо. През 1998 г. те са два - дебютният „Страхотна жена“ и „Дамата в червено“, който излиза и на видеокасета. Година по-късно излиза третият албум - ,,Среща с Казанова“, който ражда хитовете „Просякиня“, „Сбогом, любов“ и „На тебе, мамо“ - песен в дует с нейната сестра. В зората на попфолка тя е на от най-големите музикални звезди у нас.
С агресивното навлизане на новите чалга певици обаче славата на Силвия постепенно залязва. Наскоро фолк динозавърката разкри и че голяма част от тях са пробили, минавайки през много легла.
„Не искам да давам примери, защото ако започна да конкретизирам кой какво е правил, би избухнала трета световна война. Има колежки, дори и колеги така съм чувала, които, за да успяват и да вървят напред, са търсили финансов гръб. Аз съм възпитавана малко по-различно. Баба ми ме е възпитавала да бъда добър човек, вярна на себе си, с изграден морал и в никакъв случай да не предавам това, в което вярвам. Аз съм човек с характер и принципи“, споделя Силвия. Според нея големият проблем на жанра сега е, че изпълнителите са готови на всичко за малко слава. Те не държат на музика, текст и послание, а само на известност и пари.
Самата тя също има финансови затруднения особено покрай пандемията и затворените заведения. Но не е на мнението на своите колеги, че баровете трябва да отворят: „Трябва да останат затворени нощните заведения. Всички знаем, че там няма как да се спазва необходимата дистанция от 1,5 2 метра. Въпреки че не е добре икономически и психически за нас, изпълнителите. Живеем за музиката, за срещите с хората това е нещо невероятно, сцената е една магия“./хотарена

Публикувана на
21 Януари 2021 година