Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Разрешават-не разрешават, кафенетата и ресторантите отварят на 1 февруари

Видяна: 18300 пъти

Заведенията ще отворят масово на 1 февруари, при спазване на противоепидемични мерки. Това обяви председателят на Асоциацията на заведенията в България Ричард Алибегов.
"Обявили сме нашето намерения и отваряме на 1 февруари. Няма повече да отстъпваме, длъжни сме да отворим. Когато бройките на заразени бяха по 4-5 хил. на ден ни затвориха, приехме. Тогава не сте чули призиви за протести. Съгласихме се, за да си свършат лекарите работата и напрежението да падне от болниците. Сега болните са под 300 на ден, но не ни отварят. Кога ще се случи? При нула болни ли? Нула няма да има и след две години", гневен е той.
Пита риторично дали новия щам е свързан само със заведенията, защото всичко друго отваря. Той подчерта, че в ресторанта хората са седнали един срещу друг, най-вероятно с познат човек. "Къде рискът е по-голям? В големите хипермаркети и магазините за обзавеждане? Никъде няма риск, в училищата няма риск, само в заведенията има. В Германия, Австрия, Великобритания - поне там всичко е затворено. А тук само ние. Не сме равнопоставени. Хотелите и ресторантите към хотелите работят. Защо? Какво искат да кажат здравните власти? Че ресторантът в хотела е по-сигурен отколкото този пред хотела? Няма пари за персонал, няма пари за бизнеса. И в същото време се разделя един ресторант да работи, а другият, който е на 10 метра пред него е опасен. Ресторантът пред хотела ще има същата клиентела, каквато този в хотела. Гостите на хотела ще излязат навън и ще отидат в другия ресторант", посочи водачът на разбунтувалите се собственици на заведени. /блиц

Публикувана на
21 Януари 2021 година