Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Пъдарско с нов водопровод, ще пият чиста вода

Видяна: 10553 пъти

Новият водопровод на село Пъдарско, община Брезово, е готов и с него дългосрочно се решава проблема с качеството на питейната вода. Заради наличието на естествен уран, от две години жителите на селото ползваха водоноски. Това съобщи областният управител Дани Каназирева.
Новата мрежа е с дължина 1,6 км и захранва Пъдарско от помпената станция на близкото село Борец, което е на територията на община Раковски. Направени са всички необходими проби за качеството на водата.
Решението за изграждане на новия водопровод бе взето след проведената среща в Областна администрация и поетите ангажименти от страна на ВиК и община Брезово през януари миналата година.
„Най-важното е когато има проблем, да се намери бързо и ефективно решение и да се определят ясни и конкретни срокове за решаването му. В случая се обединиха две общини -Брезово и Раковски, а от Областна администрация дадохме необходимите разрешителни в кратки срокове, подчерта Дани Каназирева.
Самото изграждането на водопровода започна през август като проектирането, материалите и финансирането са от страна на държавното дружество. От своя страна община Брезово участва при изкопните работи и полагането на тръбите. „ Жителите на Пъдарско с години чакаха решение на проблема с питейната вода. С общи усилия и наистина благодарение на добрата комуникация с ВиК и Областна администрация, намерихме решението. Каквото трябваше от наша страна го направихме, допълни кметът на община Брезово Христо Енков. „Имаме добра комуникация както с държавните институции, така и с местната власт и ще продължим да работим заедно, заключи Каназирева.

Публикувана на
21 Януари 2021 година