Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Пловдивският Ястребовски завлича наивници

Видяна: 11895 пъти

Ангел Караматев беше задържан за серия измами в Пловдив в края на декември. Пловдивчанинът се представял за висш служител в различни ведомства, като най-често влизал в ролята на оперативен работник от ДАНС. Използвал различни сценарии, за да измъкне големи суми от наивници, които пък от своя страна се надявали на голяма и бърза печалба.
37-годишният Караматев успял да ги "опари" с общо 254 689 лева. Пловдивският Ястребовски поддържал близки отношения с 21-годишна жена. Той я заблудил, че работи в Държавната агенция "Национална сигурност", като ѝ показал документ, наподобяващ служебна карта.
Успял да оплете младата си приятелка, твърдейки, че иска да живеят заедно. Освен това разкрил пред нея идеите за свои бизнес проекти – да отвори фирма за бързи кредити и представителство на търговско дружество на негови партньори от чужбина. Той дори я убедил, че трябва да изтегли кредит вместо него, тъй като бил държавен служител. Казал също, че има достъп до банкова сметка с влог от няколко милиона лева, но за усвояването на тези пари, трябвало да се внесат банкови гаранции. По този начин успял да заблуди момичето, а впоследствие и трима нейни близки приятели, които изтеглили банкови кредити и му предоставили парите, уж за да реализира бизнес начинанието си. Обещал, че като усвои огромната сума от милиони левове от банковия влог, до който „имал достъп“, щял да възстанови напълно парите им.
Така 21-годшината жена му предоставила на няколко пъти общо 121 699 лева, от изтеглени кредити и пари, изпратени от майка ѝ, която работела в чужбина. Другите трима пострадали изтеглили заеми за общо 132 990 лв. и също му ги предали. Ангел Караматев обаче нито реализирал проектите си, нито пък върнал парите.трафикнюз

Публикувана на
21 Януари 2021 година