Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Изчезна кралицата на гарваните

Видяна: 12871 пъти

"Кралицата" на гарваните в лондонската крепост Тауър изчезна, съобщи с прискърбие нейният гледач, който побърза да уточни, че там още живеят седем от птиците - условие според легендата да бъде избягнат краят на кралството, предаде АФП.
Мерлина, която е известна като много независима птица, не е виждана от няколко седмици в крепостта на брега на р. Темза. Това е много обезпокоително, защото според легендата, ако всички гарвани напуснат крепостта, кралството ще "рухне" и в страната ще настъпи хаос. Затова крал Чарлз Втори издава указ през 1630 г. там винаги да има шест гарвана.
Тауър, където се пазят бижутата на короната, разпространи изявление, за да успокои британците: "Имаме седем гарвана в Тауър, един повече от необходимите шест."
Откакто се присъединява към ятото през 2007 г., Мерлина е без конкуренция "кралица на гарваните в Тауър". Макар и понякога да е бягала, тя винаги се е връщала при Попи, Ерин, Джубили, Роки, Харис, Грип и Джорджи. Затова гледачът им Крис Скайфи се притеснява да не е отлетяла към небето завинаги.

Публикувана на
14 Януари 2021 година