Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Трима пребиха 92-годишна баба в дома й за… 20 лева

Видяна: 29890 пъти

Пребиха и ограбиха 92-годишна жена и мъж, който се грижи за нея, съобщиха от полицията. За дръзкото посегателство сигнал в дежурната част на областната дирекция е приет в 03:45 часа на 13 януари.
В частен имот на ул.“ Иван Вазов“ в шуменското село Велино след взлом на дворна и входна врата са влезли трима неизвестни мъже и нанесли побой над мъж и жена. Към адреса незабавно били насочени полицейски екипи и екип на спешна помощ.
В дома на 92-годишната жена са нахълтали непознати, като единият от тях отправил заплахи с нож към 61-годишен мъж, който живеел на адреса и полагал грижи за нея. Нанесен му е побой.
Влезли и в друга стая, в която спяла възрастната жена, ударили я няколко пъти в лицето и поискали да им бъдат дадени всичките пари, с които разполагат. В къщата, в която жената живее при тежки битови условия, намерили 20 лева. Взели парите, напуснали имота и поели в неизвестна посока.
По лицето на мъжа е нанесена порезна рана.
Шест часа по-късно в полицейското управление е задържан 27-годишен криминално проявен мъж от Нови пазар. Скоро след това са задържани още трима - 23-годишният му брат, 44-годишен мъж от Шумен и 20-годишен с постоянен адрес в областния град. Те са криминално проявени. /дарикнюз

Публикувана на
14 Януари 2021 година