Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Почина малкото бяло тигърче Ниеве

Видяна: 10126 пъти

Малкото бяло женско тигърче Ниеве, което се роди на 29 декември в националния зоопарк на Никарагуа, е починало вследствие на грип и дихателни проблеми, съобщи Франс прес. За малкото бяха положени големи грижи, след като то беше отхвърлено от майка си. Ниеве трябваше да бъде хранена с биберон.
"Скъпи приятели, с голяма скръб на сърцето трябва да ви съобщя, че днес почина бялото тигърче, кръстено Ниеве /Сняг/, обяви във видео по социалните мрежи, видимо развълнуван, ветеринарят Едуардо Сакаса, директор на националния зоопарк.
"Ниеве се роди с лека настинка, с която се опитахме да се преборим с антибиотици. Здравословното й състояние леко се подобри, но след това тя отпадна и започна да бере душа", обясни д-р Сакаса.
Смъртта на Ниеве бе голяма загуба и за Марина, съпругата на ветеринаря, която хранеше бебето с биберон на всеки три часа.
Родителите на малката бяла тигрица са с обичайния жълто-черен цвят на козината. Ниеве явно е носила гените на белия си дядо.
Изключително редкият бял тигър дължи появата си на естествена генетична мутация на бенгалския тигър и не е виждан в дивата природа в Индия от 50-те години на миналия век. /дарикнюз

Публикувана на
14 Януари 2021 година