Архив на публикациите

Спасяват Дени!!!

Видяна: 19764 пъти

Макар и само на 10 години, Дени е истински боец. Веднъж вече е печелил войната с левкемията. Сега му предстои втора битка срещу същия нелек противник. Момчето и неговото семейство вярват, че Дени ще победи отново, но имат нужда от съюзници. За да пребори коварната болест, са необходими средства, които не могат да си позволят.
Денислав и неговите родители чуват за пръв път през 2017 г. тежката диагноза. Така започва борбата. Назначено е лечение, което за щастие се оказва успешно, и през лятото на следващата година чуват добрата новина, че болестта е в ремисия.
„Две години и половина изкара в ремисия.
За съжаление на 7 декември ни съобщиха, че отново имаме рецидив. Симптомите бяха толкова скрити, че не ни се вярваше. Колкото и да очаквахме нещо такова, никога не си подготвен, за да можеш да реагираш“, разказа бащата на момчето Димитър Георгиев пред бТВ от болничната стая на сина си. Този път е необходима не само химиотерапия, а и трансплантация на стволови клетки, която може да се извърши в Израел.
Момчето вече е там, терапията е стартирала
но семейството му разполага с броени дни, за да събере сумата от около 200 000 долара. До момента са събрани по-малко от половината. „Следващата събота, ако всичко е нормално след терапията и му се подобряват показателите, а костният мозък е чист - те ще пристъпят незабавно към трансплантация. И сумата трябва да е внесена, защото, без да е внесена, те няма да пристъпят“, допълни бащата на Дени. Засега момчето понася добре лечението, но то не бива да се прекъсва. Бащата Димитър казва, че като всеки човек и Дени се разстройва от това, че е болен. Липсва му животът навън, свободата да се разхожда, призна Димитър.

Дарителска сметка:

BG08UNCR70001524243279
Банка: UniCredit Bulbank 
Титуляр: Денислав Димитров Георгиев 
Може да се дари още и през „Пейпал“: jeni_angelova@mail.bg

Публикувана на
13 Януари 2021 година