Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Ново гръцко 20, всички европейци да бъдат чипирани, за да могат да пътуват

Видяна: 21120 пъти

Гръцкият прeмиeр Кириaкoc Мицoтaкиc e изпрaтил пиcмo дo прeдceдaтeлкaтa нa Eврoпeйcкaтa кoмиcия Урcулa фoн дeр Лaйeн, c кoeтo призoвaвa зa въвeждaнe нa удocтoвeрeниe зa вaкcинaция, c цeл улecнявaнe пътувaнeтo мeжду cтрaнитe члeнки нa евроблoкa. Новината cъoбщaвa в. "Кaтимeрини".

Калоян АЛЕКСАНДРОВ

Мицотакис изглежда е забравил как изглежда разбунтуван площад “Синтагма”. Както вървят нещата в собствената му държава скоро може и да си припомня вълнуващата гледка. Вечерният час и излизането от дома със sms рано или късно ще вбесят южните ни комшии. А иначе - нищо ново под слънцето. Какво да очакваш от народ, който изобрети аналния секс и го въведе като възпитателно средство за още неокосмени момчета… Сега пък колегата на Бойко Борисов тръгнал да пренася древните педагогически похвати по целия свят. Дания и Австрия също проплакаха за документи с чип, които да удостоверяват, че са те боднали… два пъти за по-добър резултат.  Както върви, скоро инициативата ще се разпространи по-бързо и от коронавирусна зараза в старчески дом. Можем да прогнозираме, че скандинавските държави ще са следващите, които ще се примолят за подобно “чипиране” — добре известни са с либералното си отношение към всякакъв вид извращения.
Остава неизяснен само един въпрос — какви тескерета ще се издават на хората, на които по една или друга причина ваксина не се препоръчва — бебета, деца, бременни, хора със специфични заболявания… Цялото мероприятие все повече започва да прилича на фашистка Германия, която пришиваше цветни триъгълничета на дрехите на определени социални групи — цигани, евреи, хомосексуалисти и т.н. — за да ги различават по-лесно.
През 21 век да се хаби плат за такива мерзки дейности е нерентабилно, а и овехтяло. Днес управляващите имат на разположение интернет, мобилни телефони, чипове и 5G.
Жалко, че манталитетът на политиците не е еволюирал съществено последните 80 години.
Румънският президент Клаус Йоханис заяви днес, че не е добра идея да се използва сертификат за ваксинация срещу COVID-19, за да се улесни пътуването на европейските граждани, като посочи възможността за дискриминация./лупа

Публикувана на
13 Януари 2021 година