Новина от категория България
Архив на публикациите

Учениците от 5 до 12 клас остават вкъщи до 31 януари

Видяна: 14091 пъти

Учениците от 5 до 12 клас остават на обучение онлайн до 31 януари. Те, заедно със студентите ще имат право на присъствени дейности, само когато те няма как да се проведат в електронна среда. Това бе решено на работно съвещание при Бойко Борисов.
Здравният министър докладва, че епидемичната ситуация в страната продължава да се подобрява: „По отношение на заболеваемостта България вече е на 26-о място от страните в Европейския съюз, а като добавим към тях и страните от Балканите, ние сме на 31-о място по заболеваемост и на 7-о място по смъртност от държавите членки на ЕС“.
„Относно другите противоепидемични мерки в страната, считаме, че те трябва да продължат да действат до края на месец януари т.г.“, категоричен беше той, подкрепен от министрите на образованието и на спорта Красимир Вълчев и Красен Кралев.
„Много хора разбраха, че с дистанцията и маските, и ако пазят себе си и близките си - това е само добре за тяхното здраве. Голям плюс е и че децата ходят на ясли, детски градини и на училище до 5-и клас, за да не губят своите навици“, изтъкна премиерът. И добави, че предстои да се разгледат различни варианти за възстановяването на класните занятия при по-големите ученици от 5 до 12 клас. /лупа

Публикувана на
12 Януари 2021 година