Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Враг на Гергов в Пловдив стана новото „консилиери“ на Корнелия на „Позитано“

Видяна: 29219 пъти

Позабравеният стар червен пловдивски партиен функционер Пламен Червеняков е бил назначен от Корнелия Нинова за шеф на орготдела в партията. Той ще проведе цялата предизборна кампания на левицата за предстоящия парламентарен вот и ще ръководи всички национални координатори за политиките на столетницата.
Червеняков някога беше човек на бившия премиер Жан Виденов, а впоследствие се отрече от него и дори имаше период, когато искаше да се изправи като опозиция в Пловдив срещу него.
Червеняков бил един от основните организатори на атаката срещу изключения от партията "на подпис" лидер на пловдивските социалисти Георги Гергов. Разривът между тях бил от години, а сега за даденото рамо Корнелия тя му се е отплатила щедро, като го направи своето ново „консилиери“.
Въпреки че позицията шеф на орготдела в БСП не е политическо назначение, за разлика от тази на оргсекретаря, който трябва да бъде избран и като член на пленума, и от Изпълнителното бюро, мнозина досегашни предшественици на Червеняков са успявали да я използват като трамплин за по-нататъшните си кариери.
Междувременно из коридорите на червената централа се носи слух, че обявеното от Нинова подмладяване на партията било прах в очите на избирателите, защото от всичките 31 национални координатори, които ще командва „консилиерито“ Червеняков едва 5 на сто били на възраст под 50, а даже и под 60 години. /лупа

Публикувана на
12 Януари 2021 година