Новина от категория В общината
Архив на публикациите

С 6 милиона ще ремонтират подножието на Стария град

Видяна: 29480 пъти

Шест милиона лева ще бъдат инвестирани в подножието на Стария град, след като в Община Пловдив изберат изпълнители. Обществената поръчка на стойност 6 038 084 лева без ДДС в две обособени позиции е обявена днес , а офертите се чакат до 1 февруари.
Средствата са предоставени за града по оперативна програма "Региони в растеж" и са част от 38-те милиона, които бяха защитени в последния момент през миналата година от кмета Здравко Димитров.
Ремонти ще се извършват в карето между бул. "Шести септември" и "Източен" на границата с ул. "Лъджене" и от другата страна - с ул. "Балкан". Цялата зона, включително ул. "Неофит Бозвели" и "Балкан" , беше отпаднала от проекта, който се изпълняваше преди три години по договор с общината в периметъра от бул. "Кн. Мария Луиза" до "Марица - юг", също с европейски пари по ОП "Региони в растеж". Тогава бяха вложени близо 20 млн. лева, но част от улиците останаха недовършени. Част от ул. "Неофит Бозвели" и до днес тъне в кал, тротоарите са разбити, а калдъръмът е с огромни дупки.
Със средствата, включени в новия проект, трябва да се подменят уличните и тротоарните настилки, да се възстанови осветлението, а в междублоковите пространства са предвидени детски площадки и спортни зони. Кметът на район "Централен" Георги Стаменов очаква да бъде възстановено и площадното пространство на "Шахбазян". /марица

Публикувана на
12 Януари 2021 година