Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Мис Англия с прякор „Бойно Барби“, докато била войник

Видяна: 15006 пъти

Бившата Мис Англия твърди, че да си майка е по-страшно от това да си войник. Катрина Хедж получила прякора „Бойно Барби”, докато била войник и по същото време спечелила престижния конкурс.
Тя твърди, че след като станала на 33 и вече има две деца, това е много по-трудно преживяване от двете ѝ военни мисии в Афганистан и Ирак.
„В армията бях обучена да воювам в Афганистан и Ирак. Никога не се чувствах изплашена или смела там, защото просто си вършех работата там. Но да се качиш на сцената на токчета – това е смелост. Да излезеш пред всички, където да те оглеждат и оценяват е плашещо и си мисля, че жените, които вършат това са невероятно смели”, обяснява пред „Дейли мейл” Катрина.
„Изминаха десет години, откакто бях коронясана за „Мис Англия”. През това време напуснах армията, ходя много по-рядко на фитнес и родих две деца. Имам чувството, че постоянно се съревновавам с предишната аз”, добавя тя.
Катрина постъпва в армията след бас, когато ѝ казали, че е прекалено мекушава за живота там. След това заминала на мисия в Ирак няколко дни след 18-ия ѝ рожден ден през 2005 г.
По време на една от мисиите, тя спасява петима от нейните другари от смърт, след като успява да обезоръжи иракски бунтовник с няколко удара в лицето. След завръщането си Англия тя бива възнаградена за смелата си постъпка и повишена в чин.лупя

Публикувана на
12 Януари 2021 година