Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Санитарка източи пари от картата на болен от ковид-19, дни преди да умре

Видяна: 22760 пъти

Над 3 200 лв от дебитна карта на тежко болен от COVID-19 възрастен пациент са били източени броени дни преди да издъхне в здравно заведение. Кражбата е била установена от съпругата му.
68-годишният Добромир Андонов бил настанен за лечение с тежката диагноза на 15 декември. При хоспитализацията той взел със себе си личната си карта и тази на съпругата си, като записал ПИН-кодовете на листче, съхранявано сред останалите му документи.
Състоянието на живеещия постоянно в новозагорското село Пет могили се влошило и малко преди Нова година той бил преместен в интензивно отделение, където се наложило интубиране. Идъхнал на 5 януари.
Ден по-късно от името на майка си за източването на картата жалба във Второ РУ „Полиция“ е подал 46-годишният му син Антон. В хода на досъдебното производство е установено, че източването е било осъществено чрез няколко транзакции в периода между 30 декември м.г. и 4 януари. Задържана е 56-годишна санитарка. Тя е била открита по видеозаписите на терминала, откъдето е теглила сумите. Веднага след като е станало ясно че тя е мародерствала е била освободена дисциплинарно от работа, уточниха от ръководството на УМБАЛ- Стара Загора. /блиц

Публикувана на
11 Януари 2021 година