Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

1 милиард халби бира бракувани в канала

Видяна: 22760 пъти

Ново проучване установи, че през пандемичната година заради карантинните мерки, съдържанието на един милиард халби бира по половин литър са изтекли в канализацията, пише в. "Дейли стар".
От месец март насам огромни количества наливно пиво са били бракувани, тъй като неговата трайност е ограничена в рамките на 2-4 месеца. Британските пъбове, барове и ресторанти, които са се били запасили с редовните количества, не са могли да ги реализират след избухването на COVID кризата през март 2020 г.
С бракуваната бира са могли да бъдат напълнени 180 олимпийски басейна. В материално изражение понесените загуби са на стойност около 4 милиарда лири. Британските любители на пивото са шокирани от изхвърлената продукция.
Вместо да я излеят в канализацията, бирата трябваше да бъде раздавана безплатно с по едно буре на всяка улица, е преобладаващото мнение в социалните мрежи.
Британската пъб култура е много важна част от социалния живот на поданиците на Нейно Величество. Нереализираното и бракувано пиво говори и за нереализирани социални контакти, което със сигурност ще се отрази на психичното здраве на нацията.
Пъбовете в Обединеното кралство са не само място за консумация, но и за срещи и социализация. Според проучването, проведено от компания за кухненско оборудване "Кичън стоър", всяка година британците консумират 8 милиарда халби наливна бира в пъбове, ресторанти и закусвални.
Това означава, че през миналата година една осма от това количество е било бракувано, като е изтекло в канализацията. Трайността на кег с пастьоризирана бира е до 4 месеца след напълването му, докато непастьоризираната изкарва само от шест до осем седмици, уточнява изданието. /флагман

Публикувана на
04 Януари 2021 година