Новина от категория Огледалото
Архив на публикациите

Безупречно сиво и озаряващо жълто - цветовете на 2021

Видяна: 101260 пъти

По традиция в началото на декември от Института Pantone определят кой ще е цветът на предстоящата година. За 2021 Pantone избра два цвята - безупречно сиво и озаряващо жълто. Дълбок наситен нюанс на сивото и ярък тон на жълтото.
От 2000 година насам в края на всяка година Pantone определят цвят, който ще доминира през следващата година. Той ще е актуален не само в света на модата, но и в интериора. Цветът на годината винаги носи и силно социално послание в себе си.
Символика на безупречно сиво и озаряващо жълто
Ето как представиха цветовете на 2021 от Pantone:
"Съюз, носещ послание за сила и надежда. Едновременно траен и издигащ.
Озаряващо жълто е ярък и весел, искрящ с жизненост, сгряващ жълт нюанс, пропит със слънчева енергия.
Безупречно сиво е емблематичен цвят за солидни и надеждни елементи, които траят вечно и осигуряват здрава основа.
Тези два независими цвята се обединяват, за да създадат вдъхновяващ съюз на цветовете; съветват по-дълбоки чувства на замисленост и оптимистично обещание за ден, пълен със слънце"
Как да носите цветовете на 2021?
Безупречно сиво от глава до пети
Безупречно сиво е сред неутралните цветове. Той може да се носи с почти всички останали нюанси в палитрата. Особено актуално е да носите безупречно сиво от глава до пети. Цветът е идеален за елегантен тоалет, защото е солиден. Мнозина го сравниха с цвета на отдавна положен асфалт, асоцииращ се със стабилност и посока.
Безупречно сиво и озаряващо жълто - независими, но подхождащи си
Pantone определиха цветовете на 2021 като независими, но идеално съчетаващи се. Затова безупречно сиво и озаряващо жълто са нюанси, които да носите заедно - символизиращи строгост и свежест
Особено актуална ще е комбинацията на дрехи в безупречно сиво и аксесоари в озаряващо жълто - балансиран и изтънчен стил.
Озаряващо жълто и бяло
Макар да е декември, потърсете вдъхновение за лятото, като съчетаете озаряващо жълто и бяло. Тази комбинация носи радост и настроение, така нужни ни в настоящето. Може би най-оптимистичното съчетание от палитрата.
Озаряващо жълто - слънчев стил
Озаряващо жълто е идеалният цвят за стила през пролетта и лятото. Особено актуален ще е при роклите от леки и ефирни материи. /розали

Публикувана на
15 Декември 2020 година